skip to Main Content

Gastheerschap: gastvrij én veilig!

Hospitality management of klantbeleving krijgt binnen bedrijven steeds meer aandacht en draagvlak. Hoe ga ik om met, en speel ik in op, de wensen en behoeften van mijn klanten zonder in te hoeven boeten op veiligheid? Ofwel; wat zijn de wensen en behoeften van klanten en gasten die bijvoorbeeld een bezoek brengen aan uw organisatie?
Uw corebusiness en een solide organisatie is de baseline. Daarnaast is er echter een breed scala aan secundaire aspecten die bepalend zijn voor de klant-tevredenheids-ervaring. Op het gebied van receptie en gastheerschap of zelfs parkeerbeheer kan Holland Security Group uw klanttevredenheidsgevoel, bezoekervaring en veiligheidsgevoel extra stimuleren. Een Security Host van Holland Security Group weet gastvrijheid en veiligheid perfect met elkaar te verbinden.

Ontvangst & imago

Mensen zijn meer veranderd dan bedrijven, organisaties of instellingen. Zowel bezoekers als (zakelijke) gasten, spelers en personeel zijn op zoek naar identiteit, betekenis en (totaal-) beleving en willen zelf hun leven sturen. Dit vraagt om strategische innovatie en een professionalisering van de klant-gast-beleving van begin tot eind, van aankomst tot vertrek. 

Belevingsfactoren

De belevingsfactoren van gasten, klanten, leveranciers, onderaannemers en personeel zijn cruciaal voor het imago van een organisatie. Elk bezoek is een kans! Een security host, gastvrouw of receptioniste van Holland Security Group heeft een natuurlijk overwicht en gevoel voor verhoudingen. Zij verwelkomen uw gasten, zij zijn het eerste aanspreekpunt van uw organisatie, bedrijf of event en dragen er zorg voor dat uw gasten het naar hun zin hebben.

Een servicegerichte professional die het leuk vind om uw klant, gast of bezoeker te ontvangen, te bedienen en daar waar nodig kaders te stellen als het gaat om veiligheid. Daarbij zijn ze alert op onraad en bedacht op verkeerde intenties. Men kan in dergelijke gevallen direct contact leggen met de juiste instanties of met een Holland Security Group beveiliger in de directe nabijheid.

Hospitality en het bedrijfsleven

Het bedrijfsleven van 2015 vraagt om een nieuwe benadering van de dienstverlening; gastvrijheid/ hostmanship is hot topic. Excellente service en totale klantgerichtheid in het bedrijfsleven is essentieel om kwaliteit te blijven leveren. Om een goed Hospitality services concept te implementeren, is het van groot belang dat uw organisatie heldere doelen voor ogen heeft en een helder takenpakket. Hostmanship is een mooie aanvulling om niet voor een 9 maar voor een 10 te gaan op gebied van kwaliteit en serviceverlening.

Hostmanship

Hospitality services betekent; een gastvrij, warm ontvangst, juiste begeleiding, iedereen correct te woord staan, dienstverlenend zijn en aanvoelen wat de gast/klant wil. De rollen en de taken van de receptionistes / secretaresses / officemanagers / accountmanagers zullen als gevolg daarvan nog breder worden. Receptionistes worden gastvrouwen en de samenwerking met de servicedesk zal geoptimaliseerd worden. Omdat de eerste kennismaking van klanten / gasten met een bedrijf zo essentieel is, wordt de functie van een medewerker met empathie voor de klant / gast steeds hoger ingeschaald en steeds vaker als hospitality professional gewaardeerd.

Hospitality is een vak, wordt aangeleerd op school en zit bij sommigen in het DNA. Ook in het bedrijfsleven wordt persoonlijke aandacht / serviceverlening / dienstverlening essentiëler om onderscheidend te zijn. Hospitality is een manier om kwaliteitsmanagement in te zetten met als gevolg omzetverhoging.

Een onderneming verandert steeds meer van een plaats om te werken naar een plaats om collega’s en relaties te ontmoeten. Kortom hostmanship wordt belangrijker dan ooit. Wat zou het er mooi uit zien als iedereen als missie had: “Ladies and gentlemen, serving ladies and gentlemen.”

Bron: Fred Lee, When Disney runs a hospital./ Telegraaf: vrijdag 2 januari DFT interview Susanne Scholte

Informatie

Wilt u meer weten over hospitality en klantbeleving of wat Holland Security Group voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Back To Top