skip to Main Content

Opleidingsmogelijkheden

Via Holland Security Group heb je talloze mogelijkheden om jouw kennis uit te breiden. Als beveiligingsbedrijf bieden we stageplekken, inclusief afstudeerstages, maar daarnaast kun je via ons ook een opleiding volgen. De mogelijkheden variëren van een opleiding beveiliger 2 tot aan een stage leidinggevende.

Holland Security Group is een SBB erkend leerbedrijf, je bent bij ons dus gegarandeerd in goede handen. Daarnaast hebben wij ervaren begeleiders die jou begeleiden tijdens je opleiding en stage, zodat je goed voorbereid bent om later, eventueel bij HSG, aan de slag te gaan in de praktijk.

Nog niet 100% overtuigd? Onze studenten trekken je graag over de streep.

Review stagiair Dylan: “Een aanrader, altijd met plezier gewerkt! En in een andere rol nog steeds met plezier aan deel mag nemen”

Wij bieden de volgende opleidingen inclusief stages aan:

 • MBO Beveiliger 2
 • Event Security Officer

Daarnaast bieden wij stageplekken aan voor de volgende opleidingen:

 • MBO Beveiliger 2
 • Event Security Officer
 • Coördinator beveiliging
 • Leidinggevende
 • Integrale veiligheid (afstudeerstage)

Opleidingen

MBO beveiliger 2 (niveau 2)

De opleiding beveiliger op MBO niveau 2 wordt aangeboden als opleiding, inclusief een stage.

De opleiding richt zich op toezicht houden, controles uitvoeren en gebouwen beveiligen. Kortom alles dat je moet weten als beveiliger, komt bij deze opleiding aan bod. Ook worden er verschillende keuzevakken aangeboden, waardoor je nog meer leert over datgene waar jij het meest in geïnteresseerd bent.

Tijdens de stage beveiliger pas je kennis uit de opleiding toe in de praktijk. De stage kan gedaan worden in verschillende segmenten, denk hierbij aan mobiele surveillance of objectbeveiliging. De stage begint nadat je de opleiding bent gestart en enige kennis hebt verkregen, je wordt dus niet zomaar in het diepe gegooid. Daarnaast bieden we bij HSG begeleiding waar je echt wat aan hebt met onze ervaren beveiligers, en een erkende praktijkbegeleider.

Bij aanvang van de stage bieden we je ook een gratis BHV cursus, zodat jij ook deze vaardigheden in bezit hebt wanneer het nodig is.

Als je tijdens je stage de gezellige brabantse sfeer hebt ervaren, waarom blijf je dan na je stage niet lekker bij ons hangen? Als aan beide kanten de samenwerking positief wordt ervaren, bieden we je graag een baan bij ons aan.

Event security officer

Wil jij worden opgeleid tot Event Security Officer, zodat jij als beveiliger aan de slag kunt op de tofste evenementen, waaronder Paaspop, 7th Sunday en de Zwarte Cross? Dan zit je bij de opleiding Event Security Officer (ESO) op de juiste plek.

Bij de opleiding ESO behaal je de theorie in je eigen tempo, via een e-learning programma. Zo bepaal jij zelf of je binnen een paar maanden je theorie behaalt, of dat je er liever wat langer over doet. Doordat we werken via een e-learning programma kun je zelf je tijd indelen, waardoor deze opleiding makkelijk te combineren is met een studie of een andere bijbaan. Tijdens het theoriegedeelte van de opleiding behandel je onderwerpen als: verschillende soorten evenementen, toegangscontrole en ontruiming, maar ook onderwerpen gericht op het werken binnen wettelijke kaders, hier komen o.a. de Arbo-wet en het wetboek van strafvordering en strafrecht aan bod.

De opleiding ESO wordt aangeboden inclusief een stageperiode. Nadat je enige kennis hebt op gedaan tijdens je opleiding tot ESO kun je bij Holland Security Group mee lopen in de praktijk onder begeleiding van een erkende praktijkopleider, om zo jouw kennis van de opleiding toe te gaan passen op verschillende evenementen. Taken tijdens jouw stage kunnen o.a. zijn: visitatie en fouillering, en backstage en frontstage werken.

Mocht je na afsluiting van de praktijk enthousiast zijn om in de evenementenbeveiliging te blijven werken en willen wij je niet laten gaan? Dan bieden we je graag een baan aan bij ons als ESO.

Naast het volgen van de ESO opleiding kun je ook meteen je BHV diploma (bedrijfshulpverlening) behalen, zonder extra kosten!

BHV / Hoofd BHV

Bedrijfshulpverleners zijn onmisbaar binnen alle organisaties. Ze moeten snel ter plaatse kunnen zijn wanneer er een ongeval plaatsvindt op de werkvloer.

Tijdens de opleiding bedrijfshulpverlener (BHV) worden verschillende onderwerpen behandeld van eerste hulp tot ontruiming en communicatie. Je leert onder andere hoe je iemand reanimeert, hoe je een verband aan kunt leggen en andere vaardigheden die je als BHV niet kunt missen.

Tijdens deze opleiding wordt je opgeleid door ervaren bedrijfshulpverleners zodat jij een leerzame periode tegemoet gaat waar je later veel aan zult hebben.

Stage lopen bij HSG

Bij Holland Security Group bieden wij diverse stagemogelijkheden voor zowel stagiairs, als afstudeerstagairs. Samen met ervaren beveiligers en een erkende praktijkbegeleider zorgen we er voor dat jouw stage een succes wordt. Wij bieden stages aan in de volgende functies:

 • MBO beveiliger (MBO niveau 2)
 • Event Security Officer
 • Stage coördinator beveiliger (MBO niveau 3)
 • Leidinggevende (MBO niveau 4)
 • Afstudeerstage HBO integrale veiligheid

Ben je op zoek naar een opleiding inclusief stagemogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze opleidingsmogelijkheden pagina voor diverse opleidingen, waaronder Event Security Officer en Beveiliger 2.

Stage MBO Coördinator beveiliging (niveau 3)

Nu jij de basiskennis hebt verkregen gedurende jouw opleiding tot coördinator beveiliging zijn wij er om je klaar te stomen voor het werkveld. Als coördinator stuur je een team van beveiligers aan en zorg je dat het beveiligingsplan correct wordt uitgevoerd. Tijdens deze stage zul je verschillende vaardigheden gaan toepassen, zodat jij straks als coördinator beveiliger aan de slag kunt.

Wij bieden je een veelzijdige stageplek aan waar je onder begeleiding van een erkende praktijkopleider veel kunt gaan leren. Deze stageplek kan fulltime, of parttime, afhankelijk van waar jouw voorkeur ligt. Zo kun je de stage combineren met eventueel een bijbaan, of kun je je volledig focussen op de stage door fulltime aan de slag te gaan.

Stage MBO Leidinggevende (niveau 4)

Nu je de opleiding leidinggevende aan het volgen bent, heb je al redelijk wat kennis opgebouwd op dit gebied. Je weet wat het is om een team van medewerkers aan te sturen en te coachen, maar je leert dit echter pas écht wanneer je deze theorie ook in de praktijk gaat toepassen.

Wanneer je op zoek bent naar een stage in de richting van beveiliging zijn wij er om je te verwelkomen binnen ons team. Ook wanneer je nog niet weet welke richting je precies op wilt, leren wij je graag kennis maken met de beveiligingsbranche, de kans is groot dat je niet meer terug wil. Het is dan ook niet gek om als stagiair na je stageperiode te blijven hangen om in dienst te treden bij ons.

Als stagiair leidinggevende zul je diverse teams aan gaan sturen en houdt je je bezig met diverse beveiligings- en veiligheidsplannen.

Uiteraard zorgen wij voor goede begeleiding zodat jij een held in je vakgebied wordt.

Afstudeerstage HBO integrale veiligheid

Studeer jij integrale veiligheid en ben je op zoek naar een passende afstudeerstage om deze opleiding af te ronden? Wij hebben dé plek voor jou.

Gedurende je opleiding heb je brede kennis opgedaan van diverse security-vraagstukken. Nu bieden wij je de kans deze kennis ook daadwerkelijk toe te gaan passen in de praktijk.

Om jouw afstudeerstage zo leerzaam en soepel mogelijk te laten verlopen wordt je ondersteund door een ervaren begeleider op dit gebied. Wij zorgen er voor dat jij de nodige praktijkervaring op hebt gedaan, zodat je volledig klaar bent gestoomd voor het werkveld na afronding van je opleiding.

Ben jij geen beveiliger, maar wil je wel graag werken op de vetste festivals en evenementen?

Ga dan aan de slag bij Forward2Go. Check via onderstaande button de vacatures!

Wish you worked here

Back To Top