skip to Main Content

Feest in België, leegte in Nederland

Hoewel de festivalzomer 2021 in Nederland overgeslagen lijkt te worden, is deze in België in volle gang.

Foto: Alcatraz

Enkele dagen geleden kregen we wederom negatief nieuws over de evenementen van dit jaar. Maar in België hebben de eerste, drukke, festivals weer plaats gevonden.

Nederlandse beperkingen gelden tot 19 september

De beperkingen die tot nu toe gelden voor de Nederlandse evenementen,  blijven minimaal tot 19 september gelden. Dit betekent dat festivals, waaronder Paaspop, haar evenement moeten cancellen. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze evenementen verplaatst worden naar volgend jaar.

Nederlanders massaal naar de zuiderburen

Terwijl in Nederland de festivalzomer 2021 overgeslagen lijkt, is het bij onze zuiderburen een groot feest geweest afgelopen weekend. De belgen mochten vanaf vrijdag 13 augustus weer los op evenementen in de buiten lucht, met maximaal 75.000 gasten. Dat is toch wat anders dan het maximum van 750 dat nog steeds geldt in Nederland. Om toegang te krijgen tot de evenementen in België moet men wel een Covid Safe Ticket laten zien, waaruit blijkt dat men volledig gevaccineerd is, een herstelbewijs heeft, of van te voren negatief getest is. Ieder die al een Europees coronacertificaat heeft, zoals Nederlanders deze in de CoronaCheck App kunnen aanmaken, kan in dat geval ook bij de evenementen naar binnen. Met de voorwaarde dat alle gasten een Covid Safe Ticket hebben, hoeft er geen afstand bewaard te worden, en mogen de mondkapjes ook thuis blijven.

 

Vanwege de versoepelingen over de grens, zijn er veel Nederlanders, die de festivals in België op gaan zoeken. Veel jongeren verblijven tijdens hun vakantie in Knokke, en zijn daar om feest te vieren. Het blijkt een soort traditie onder jongeren om daar jaarlijks heen te gaan.  Een ieder die volledig gevaccineerd is, of zich van te voren laat testen, heeft redelijk eenvoudig toegang tot het evenement. Wij verwachten dat het nog vaak druk zal zijn aan de grens, zolang de regels in Nederland strikt blijven.

Back To Top